anarchie

ulrike

12-11-2005 14:40


Het openbaar ministerie heeft gisteren laten zien dat zij zelf het verschil niet kunnen zien tussen (een afbeelding van) een concentratiekamp en (een afbeelding van) uitzetbajes Schiphol Oost.

In de dagvaarding die de gisteren in Nijmegen gearresteerde actievoerder, die voor de camera van tv gelderland een poster over reisbureau Rita toonde, heeft meegekregen, schrijft de Officier van Justitie:  "(...) een pamflet/poster met daarop de tekst (afgedrukt op een achtergrondfoto/afbeelding van een concentratiekamp): 'Reisbureau Rita; adequaat tot het bittere einde (...)" *


In werkelijkheid staat op de poster echter het detentiecentrum Schiphol Oost afgebeeld, met een aantal vluchtelingen gewikkeld in dekens achter een hek.
Als zelfs het openbaar ministerie het verschil niet meer ziet tussen een concentratiekamp en de uitzetbajes, hoe kunnen ze dan nog anderen van smaad betichten wanneer zij dezelfde vergelijking maken? En wat zegt het over het Nederlandse uitzetbeleid, wanneer zelfs het justitieel apparaat dit soort uitspraken doet?

Wie het weet mag het zeggen.* cursief door ons

rita