anarchie

ulrike

THE WITCH IS DEAD!!

De dood van Margaret Thatcher is iets om te vieren.
Maar het is ook een moment om even na te denken over de ellende die deze zo lang bejubelde dame heeft aangericht.

Nog dagelijks ondervinden over de hele wereld mensen de gevolgen van de ideologie waarvan zij de exponent bij uitstek was.
De schade die de zogenaamde vrije markt aangericht heeft en nog steeds aanricht is gigantisch.

De teloorgang van goed onderwijs, de uit de hand gelopen zorgkosten, de schulden waaronder mensen en hele landen gebukt gaan, de onderukking en oorlogsdreiging, de armoede, het onzekere bestaan van eindeloze hoeveelheden mensen en de daaruit voortkomende intolerantie en rassenhaat... de lijst is te groot om op te noemen.

Als Thatcher in de jaren '80 niet via een koloniale oorlog en het met enorm geweld neerslaan van de strijdende Britse arbeiders de illusie had kunnen vestigen dat de door haar verkondigde ideologie de beste, de sterkste, de overwinnende was, dan zou de wereld er nu heel wat beter aan toe zijn.

Hier een kleine muzikale herinnering aan de strijd van toen, die stukken beslissender is geweest voor de geschiedenis dan iemand toen waarschijnlijk vermoedde.

Als je browser de muziek niet wil afspelen, klik dan op de link hieronder.
Speel de muziek af!

Als hij het nu nog niet doet, klik dan met je rechter muisknop op de link en sla het bestand op, daarna kun je het afspelen met je gebruikelijke MP3-speler